Kandidaattiturnaus jatkuu kirjepeleinä!

Koronaviruksen keskeyttämä kandidaattiturnaus on FIDE:n 1.4.2020 tekemällä päätöksellä päätetty pelata loppuun kirjeshakkina. Turnaus jatkuu välittömästi, ja pelaajille on jo toimitettu tarvittavat postikortit ja -merkit turnauksen toisen puolikkaan käynnistämiseksi.

FIDE:n tiedottaja April Fools kommentoi tilannetta: ”Turnauksen keskeyttäminen oli valitettava mutta välttämätön ratkaisu pelaajien turvallisuuden takaamiseksi. Vallitseva tilanne ei tule sallimaan lähishakkia vielä pitkään aikaan, joten olemme yhdessä pelaajien kanssa päättäneet että turnaus jatkuu ilman lähikontaktia muiden pelaajien ja ulkomaailman kanssa. Lajimme hienosta historiasta löytyy onneksi valmis ja hyväksi havaittu pelimuoto joka mahdollistaa turnauksen jatkumisen. Kirjeshakki on mitä mainioin tapa ratkaista pelaajien paremmuus ja löytää haastaja tulevaan MM-otteluun.”

press
FIDE:n tiedotustilaisuus 1.4.2020

 

Turnauksen osallistujat ovat ottaneet päätöksen ilolla vastaan. Turnausta johtava Maxime Vachier-Aprillia kommentoi: ”Me pelaajat haluamme pelata shakkia. Tänään julkaistu päätös on hieno mahdollisuus saattaa turnaus päätökseen. Kirjeshakki on upea pelimuoto ja varmistaa sen että paras pelaaja pääsee lopulta haastamaan Magnus Carlsenin seuraavassa MM-ottelussa joskus vuonna 2026. Näiden tulevien vuosien aikana myös koteihinsa suljettu shakkiyleisö pääsee nauttimaan korkealaatuisesta kilpailusta hyvän shampanjan kanssa kaikessa rauhassa!”

mvl
Turnausta johtava Vachier-Aprillia on syystäkin iloinen!

 

Kilpailusta viime hetkellä pois jäänyt Teimour Radjabov ei kuitenkaan ole ollut tyytyväinen kandidaattiturnauksen uuteen käänteeseen. Hän kommentoi Etelä-Vantaan Shakin reportterille lähettämässään nimettömässä viestissä seuraavasti: ”En hyväksy turnauksen jatkamista missään olosuhteissa. Turnausta ei olisi pitänyt milloinkaan aloittaa, jatkaa tai lopettaa. Minun olisi pitänyt olla mukana, ja kaikkien muiden pysyä kotona. Olen jo käynnistänyt ansaitsemani MM-ottelun lähettämällä ensimmäisen siirtoni kirjeessä Magnus Carlsenille. En ole vielä saanut hänen vastaustaan, mutta uskon että se tulee hetkenä minä hyvänsä.” Kysyttäessä, mitä terveisiä Radjabov lähettää hänet turnauksessa korvanneelle Vachier-Aprillialle, hän kommentoi: ”Minun puolestani hän voi syödä silliä ja juoda ranskalaista kuravettä päälle seuraavat kuusi vuotta!” EtVaS toivottaa Radjaboville onnea otteluun!

teimour
Teimour Radjabov ilmeisen tyytymättömänä FIDEn tuoreeseen ratkaisuun

 

Jäämme jännityksellä odottamaan pelien käynnistymistä. EtVaS raportoi turnauksen etenemisestä noin kerran vuodessa tällä kanavalla. Pysykää kuulolla ja pysykää terveinä!

 

fools

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: