SSON Islannista voitti ensimmäisen pohjoismaiden seurajoukkueiden nettiturnauksen, EtVaS myös vahvasti mukana

Pääsiäisviikonloppuna pelattiin chess.com:issa pohjoismaisille seurajoukkueille tarkoitettu turnaus kuusihenkisin joukkuein 10+2″ ajoilla. Turnauksessa oli mukana yhteensä 67 joukkuetta ja yli 600 pelaajaa, mikä yllätti sekä järjestäjät että muut osallistujat erittäin positiivisesti. Tämän lisäksi turnauksen taso oli erittäin korkea, kun mukana oli jopa useita suurmestareita jopa maailman 50 parhaan joukosta.

Turnauksen voiton vei lopulta ykkösrankattu islantilainen SSON, jonka riveissä pelasi islantilaisten suurmestareiden lisäksi mm. Anrey Esipenko (ELO 2682, maailman #51 ja nuorten #2), Anton Demchenko (ELO 2641, maailman #119), Mikhail Antipov (FIDE rapid 2663) sekä Semyon Lomasov (ELO 2528, maailman nuorten #10). Toiseksi sijoittui niinikään islantilainen Víkingaklúbburinn, ja kolmanneksi norjalainen OSS.

NICC 2020 sarjataulukko

EtVaS osallistui turnaukseen vahvalla kokoonpanolla, kun mukaan lähti FM Erik Rönkä, WIM FM Johanna Paasikangas-Tella, FM Tero Kokkila, FM Heikki Salo, FM Henri Koskinen, Jere Lindholm, Teemu Vihinen, Daniel Buselli, Eino Pölkki, Taneli Lallukka, henkisenä valmentajana toiminut Seppo Kinnunen sekä joukkueen kapteenina toiminut Juha Patosalmi. Alkurankingin perusteella EtVaS kuului selkeästi turnauksen ylempään puoliskoon, ja loppusijoitus 22:s oli varsin kohtuullinen saavutus tässä kovassa seurassa. Vielä ennen kahta viimeistä kierrosta EtVaS oli taulukon kärkisijoilla, ja saikin kuudennella kierroksella vastaansa turnauksen lopulta voittaneen SSON:in suurmestarit. Viimeisellä kierroksella MatSK oli EtVaSia vahvempi ja nousi parhaana suomalaisjoukkueena loppusijoituksissa seitsemänneksi.

Turnauksen pelit löytyvät chess.com:ista tämän linkin avulla.

Täydelliset tulokset löytyvät chess-resultsista. Huomaa että pelaajien nimet eivät ole päivitetty chess-resultsiin, eli todelliset kokoonpanot näkyvät ainoastaan chess.com:issa.

Erik Röngän mainiot striimit omista peleistä sekä tuoreet kommentit pelien päätyttyä löytyvät Erikin twitch-kanavalta.

Turnaus oli selvästi suuri menestys ja herätti paljon innostusta ja positiivista säpinää osallistujien keskuudessa, mistä kertoo myös aktiivinen keskustelu kapteenien kesken turnauksen aikana. Tästä rohkaistuneena uskallamme luvata myös EtVaSin puolesta jotain uutta lähiaikoina nettiturnausrintamalla. Pysy kuulolla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: