Mestareiden täyskierrosturnaus – 2. kierroksella lisää kovia kamppailuita

Mestareiden täyskierrosturnauksen toinen kierros käynnistyi lauantaiaamuna. Ensimmäinen kierros tarjoili paljon ”tuloksia”, kun vain kolme peliä kahdestatoista päättyi tasan. Odotukset tasaisille kamppailuille olivat korkealla, ja ”tuloksia” syntyi myös toisella kierroksella: kahdestatoista ottelusta kymmenessä piste jäi toiselle puolelle lautaa, ja vain kahdessa piste tasattiin.

Tarjoilut
Mestareiden turnauksessa myös tarjoilu pelaa!

FM-ryhmä

Kärkiryhmässä kovin peli ennakkoasetelmien valossa oli KvM Mikael Agopovin ja FM Kalle Niemen välillä. Caro-Kannin etenemismuunnelmalla alkaneessa pelissä valkea ryhtyi repimään mustan kuningasasemaa auki ja onnistui voittamaan sotilaan. Aktiivisemmat upseerit ja kuningassivustalla odottavat rinnakkaiset vapaasotilaat saivat Niemen vakuuttuneeksi valkean voittavasta edusta 45 siirron jälkeen. Kakkospöydällä CM Evert Rademakers ja FM Jari Järvenpää pelasivat erittäin mielenkiintoisen ja taktisia kuvioita täynnä olevan pelin, jossa valkea onnistui murtamaan mustan kivimuurin, ja sen jälkeen uhrasi vielä laadun saadakseen aktiivista peliä mustan kuninkaan suuntaan. Valkean pelitapa osoittautui lopulta voittavaksi jo hieman ennen ajantarkistusta. Kolmospöydällä NKvM Johanna Paasikangas-Tella ja M Elias Keso lähtivät metsästämään  turnauksen avauspistettä. Kuningasintialaisessa valkea vyörytti sotilaitaan daamisivustalla kuten käsikirjoitukseen kuuluu, mustan rakennellessa hyökkäystään kuningassivustalla. Loppuvaiheen taktisessa ilotulituksessa valkea jäi lopulta laadun verran heikommalle puolelle ja musta korjasi pisteen.

FM-ryhmän täydelliset tulokset.

FM2

M-ryhmä

M-ryhmän ennakkoon vahvin kamppailu oli tiedossa M Dmitri Tumanovin ja Kimmo Karvisen välillä. Modernin puolustuksen hengessä alkaneessa pelissä valkea ei arkaillut vaan uhrasi heti avauksessa sotilaan ja pian koko upseerin saadakseen hyökkäystä mustan keskustassa majailevan kuninkaan kimppuun. Taktisten vaiheiden jälkeen asema pelkistyi torniloppupeliksi jossa valkealla oli peräti kolme sotilasta mustan ratsua vastaan. Lopulta musta oli voimaton sotilaiden edetessä ja valkea vei pisteen kotiin. Mikael Karppinen ja M Jere Lindholm pelasivat hieman omalaatuista sisilialaista, joka ratkesi jo varhaisessa vaiheessa mustan voitoksi valkean takarivin heikkouden luomien taktisten mahdollisuuksien vuoksi. Teemu Miettinen haastoi valkeilla Per Ertbjergin. Valkea lähti ahneesti daamillaan poimimaan mustan sotilasta a7:sta, mikä antoi mustalle paljon aktiivista peliä valkean daamia vastaan. Lopulta musta pääsi edullisempaan asemaan sotilaan eduin ja onnistui voittamaan viimeisessä vaiheessa daamiloppupelin kahden sotilaan edulla.

M-ryhmän täydelliset tulokset.

M-ryhmä 2

ME-ryhmä

(artikkeli päivittyy…)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: