Mestareiden täyskierrosturnaus – 1. kierros tarjosi viihdyttäviä pelejä

EtVaSin uusi turnauskonsepti Mestareiden täyskierrosturnaus käynnistyi neljän kuuden pelaajan ryhmän voimin. Kovatasoiset ja tasaiset ryhmät, pitkä peliaika ja mahdollisuus valmistautua huolella olivat selvästi herättäneet kiinnostusta pelaajissa. EtVaSin vasta remontoitu kotiluola Kannelmäessä joutui kunnon testiin kun 24 pelaajaa, toimitsijat ja muutama katsojakin pakkautui saliin turnauksen alkaessa. Mukana oli kotimaisia kärkinimiä, nousevia nuoria tähtiä ja muutama ulkomailtakin turnaukseen saapunut pelaaja.

PELIT kierrokset 1-3

20190906_180438

20190906_183628
Turnaustoimisto ja analyysipöytä sijoitettiin aurinkoisen syyspäivän kunniaksi ulos.
20190906_215129
Illan pimetessä viimeiset analyysit menivät jo hieman sokkona, mutta se ei tuntunut ”lyysaajia” haittaavan!
20190906_223656
Klo 23:45 saatiin ensimmäinen kierros päätökseen, ja viimeinenkin kuningas palautettua alkuruutuun lauantain toista kierrosta odottamaan.

FM-ryhmä

FM-ryhmä (keskivahvuus ~2275!) käynnistyi vauhdikkailla peleillä. Ykköspöydällä turnauksen kärkirankattu KvM Mikael Agopov sai vastaansa kotiareenalla pelaavan EtVaSin NKvM Johanna Paasikangas-Tellan. Mustilla pelaava Agopov oli keskipelissä upseerin johdolla, mutta valkealla oli kompensaationa useita sotilaita ja mustan upseereilla oli ajoittain haasteita päästä peliin. Lopulta mustan materiaalietu kuitenkin alkoi painaa ja peli ratkesi Agopovin eduksi. Kakkospöydällä lupaava nuori M Elias Keso kohtasi valkeilla CM Evert Rademakersin joka oli saapunut Hollannista asti pelaamaan turnaukseen. Keso ei päästänyt vierailijaa helpolla ja saikin keskipelissä selvää etua. Peli kuitenkin ratkesi Rademakersin eduksi lopun taktisissa kuvioissa. Kolmospöydällä FM Jari Järvenpää ja FM Kalle Niemi ottivat yhteen varsin vauhdikkaassa pelissä, joka kuitenkin aseman selkiinnyttyä päättyi turnauksen ensimmäisenä tasapeliin.

 

FM-ryhmän täydelliset tulokset.

FM-ryhmä

20190906_180034

20190906_222732

M-ryhmä

M-ryhmä (keskivahvuus ~2100 ilman varapelaajaa)  käynnistyi myös erittäin viihdyttävillä peleillä. Ykköspöydällä M Dmitri Tumanov sai valkeilla vastaansa Teemu Miettisen. Tumanov rakensi joskus aiemminkin nähdyn hyökkäyksen alkaen valtavalla sotilasvyöryllä mustan kuninkaan kimppuun, ja onnistuikin lopulta voittamaan ratkaisevasti materiaalia, mikä yhdessä h-vaparin kanssa riitti voittoon. Kakkospöydällä Kimmo Karvinen sai valkeilla vastaansa varapelaajana viime hetkellä mukaan lähteneen EtVaSin Mikael Karppisen. Peli eteni pitkään rauhallisen asemallisena, ja ilmeisesti mustalla oli jopa mahdollisuuksia yllätykseen kun valkean ratsu olisi jäänyt kiinni, mutta tämä jäi mustalta pelissä huomaamatta. Valkea vei lopulta pisteen kotiin kokemuksensa turvin. Kolmospöydällä M Jere Lindholm sai valkeilla vastaansa tutun kilpakumppanin Per Ertbjergin. Valkea sai mustan Najdorfia vastaan hyvän aseman, mutta moninaiset komplikaatiot ja taktiset sekamelskat koituivat lopulta valkean kohtaloksi ja musta korjasi pisteen näyttävällä sarjalla taktisia iskuja.

M-ryhmän täydelliset tulokset.

20190906_180115

M-ryhmä

20190906_222519
Rh6-g4+ ja peli on ohi.

ME-ryhmä

ME-ryhmä (keskivahvuus ~1950) ei myöskään jättänyt katsojia kylmäksi. Ykköspöydällä Taneli Lallukka pääsi valkeilla kokeilemaan Lontoon systeemiään Arto Ihaksia vastaan. Monien vaiheiden jälkeen päädyttiin kevyiden upseerien ja sotilaiden loppupeliin jossa valkean rinnakkaiset vapaasotilaat enteilivät voittoa. Musta yritti parhaansa mukaan hiekoittaa valkean suunnitelmia, ja yleisössä jännitettiin jo päästäänkö näkemään lähetillä ja ratsulla tehty matti pelitilanteessa. Valkean viimeinen vapaasotilas oli kuitenkin pysäyttämätön ja peli ratkesi korotuksen uhatessa. Kakkospöydällä Suseenthiram Rajaji pelasi valkeilla Roberto di Candiaa vastaan. Peli lähti heti avauksesta omille teilleen, ja oli vaikeaa arvioida kuka on johdossa ja miten peli voisi edetä. Savun hälvettyä taktisten kuvioiden jälkeen mustalle jäi upseeri enemmän minkä turvin koko piste matkasi Italian suuntaan. Kolmospöydällä nähtiin avauskierroksen pisin taistelu kun Sarabella Norlamo sai valkeilla vastaansa Veli-Pekka Sinervuon. Valkealla oli keskipelissä laadusta kompensaationa useita sotilaita, ja asema vaikutti vähintäänkin tasaiselta. Taktisten vaiheiden jälkeen valkea onnistui pääsemään daami-torni-sotilasloppupeliin jopa kolmen sotilaan edulla, joka vähitellen pelkistyi torni+2 sotilasta vastaan torni -loppupeliksi. Musta pelasi Dvoretskyn oppien mukaan tarkasti ja valkealla ei ollut mahdollisuuksia konvertoida materiaalietuaan voitoksi. Peli päättyi noin 23:45, ja kelloissa taisi olla lopussa vielä lähes puoli tuntia aikaa jäljellä.

ME-ryhmän täydelliset tulokset.

20190906_175829

20190906_175823

20190906_222720

A-ryhmä

A-ryhmässä (keskivahvuus ~1800) ykköspöydällä Aatoksen Heljä Lehtinen kohtasi EtVaSin Daniel Busellin. Valkeilla pelaava Lehtinen osoittautui tällä kertaa vahvemmaksi ja aloitti turnauksen voitolla. Kakkospöydällä Hannu E. Koskinen ja EtVaSin Henri Nordlund ottivat pikauusinnan edellisen viikonlopun pelistään. Avaus oli odotetusti semi-slaavia, jossa tutut teemat toistuivat tälläkin kertaa kun musta taistelee sotilaan edustaan aseman ollessa riekaleina ja kuninkaan keskellä lautaa. Peli päättyi lopulta sopuisasti tasan tilanteessa jossa valkealla oli vapaasotilas a-linjalla ja mustalla taas vahva sotilasenemmistö keskustassa. Kolmospöydällä Dmitry Vyskubov voitti valkeilla Tapio Pullin.

A-ryhmän täydelliset tulokset.

20190906_180057

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: