Mestareiden täyskierrosturnaus – 3. kierros

Kolmannella kierroksella nähtiin taas lukuisia mielenkiintoisia pelejä kaikissa kolmessa ryhmässä!

Kolmannen kierroksen pelit.

FM-ryhmä

FM-ryhmän kärkipaikka siirtyi KvM Joose Norrin haltuun, joka onnistui voittamaan FM Jari Järvenpään torniloppupelissä jossa valkealla oli ”noin puolitoista” sotilasta enemmän. ”Puolitoista” vaihtui lopulta kahdeksi rinnakkaiseksi sotilaaksi, eikä mustilla pelanneella Järvenpäällä ollut enää syytä jatkaa peliä. Turnauksen ykkösrankattu KvM Kalle Kiik kohtasi valkeilla FM Andrii Palchukin, joka onnistui aiheuttamaan vastustajalleen ensimmäisen pistemenetyksen pidettyään mustilla tasapelin. Viimeisessä pelissä FM Tommi Luukkonen luotti lähettipariinsa mustilla pelanneen M Henri Torkkolan ratsuparia vastaan kolmen sotilaan loppupelissä, mutta valkean ajatus likvidoida mustan sotilaat kuningassivustalla osoittautui riittämättömäksi mustan b-vaparia vastaan.

M-ryhmä

M-ryhmän turnaustilanne tasoittui mukavasti kolmannen kierroksen pelien myötä. FM NKvM Johanna Paasikangas voitti turnausta johtaneen Lauri Bederdinin daami-torni-sotilaat -loppupelissä, kun mustilla pelannut Bederdin erehtyi päästämään valkean daamin tekemään tuhojaan mustan kuningasasemassa. Otto Räsänen puolestaan vei pisteen mustilla Per Ertbjergiä vastaan perinteisessä Grünfeldissä, jossa musta selviytyi valkean painostuksesta ja voitti lopulta a-linjan vapaasotilaan mahdollistaman edullisen loppupelin kautta. Kolmannessa pelissä M Jere Lindholm jauhoi vähitellen mustilla voiton valkeilla pelanneesta Ilkka Hartiosta.

Paikalla oli myös muutama katsoja pelejä seuraamassa

A-ryhmä

A-ryhmässä nähtiin kolme tasapeliä. Turnausta kahdella voitolla johtanut FM Jorma Kekki päätyi Heljä Lehtisen kanssa lähetti vastaan ratsu -loppupeliin neljän sotilaan kanssa, ja pelaajat totesivat lopulta aseman olevan riittävän tasainen pisteen jakamiseksi. Samaan tulokseen päätyivät myös Eino Pölkkki ja Sarabella Norlamo omassa pelissään, kuten myös Aku Salonen ja Pavel Khanov torniloppupelissä.

Palchuk ja Kiik analysoimassa omaa peliään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: