EtVaS II päätti JSM-kauden 5-2 -voitolla Lahdessa

Viimeisiä rästiin jääneitä sarjasijoitusten kannalta merkityksellisiä sarjapelejä on pelattu kesäkuun aikana. EtVaS II matkusti lauantaina Lahteen kauden viimeiseen otteluun, jossa kotijoukkueella oli panoksena säilyminen ykkösdivisioonassa. EtVaSilla ei ollut sarjasijoituksen kannalta paljoa panosta, mutta pitkän pelitauon jälkeen pelihalut olivat korkealla!

kakkonen lahti tulokset

Ottelu alkoi isännille suotuisissa merkeissä, kun ykköspöydällä M Jere Lindholm hyökkäsi rohkeasti ja periaatteessa ilmeisen voittavasti pelissään Hannu Joentaustaa vastaan. Kriittisellä hetkellä voittavat siirrot jäivät kuitenkin näkemättä ja mustilla pelannut Joentausta avasi kotijoukkueen pistetilin. (Lindholm-Joentausta, 0-1).

Kotijoukkueen toiveita sarjapaikasta lisäsi Lauri Komulaisen voitto kutospöydällä Daryl Taylorista. Taktisesti monimutkainen peli päättyi lopulta valkean voittoon kun mustan upseerit jäivät kömpelösti toistensa tielle valkean upseerien vyöryessä kohti mustan kuningasta. (Komulainen-Taylor, 1-0).

Vierasjoukkue ei kuitenkaan lannistunut, vaan jäljellä olevissa peleissä tilanne oli selvästi EtVaSin hallussa. Kahdeksannella pöydällä tasattiin piste Caro-Kannilla alkaneessa pelissä (Pitkänen-Rajakari, ½-½). Tämän jälkeen ottelun voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä, kun kaikki jäljellä olevat pelit yksi toisensa jälkeen päättyivät vierailijoiden voittoon.

Kakkospöydällä Lauri Hagelberg lähti Nimzo-Intialaisessa rohkeaan hyökkäykseen daamisivustalla, mutta mustilla pelanneen FM Heikki Salon operaatiot kuningassivustalla olivat lopulta tehokkaampia ja musta vei voiton (Hagelberg-Salo, 0-1).

Viitospöydällä Tapani Tähkävuori hallitsi Semi-slaavin sivumuunnelman taktiset kuviot paremmin ja vei voiton Markku Sipilää vastaan (Tähkävuori-Sipilä, 1-0).

Nelospöydällä mustilla pelannut Sami Hallenberg ei pantannut tavaramerkkisiirtoaan f7-f5 ensimmäistä siirtoa pidempään pelissä Joona Tuomista vastaan. Erittäin vauhdikas peli päättyi lopulta mustan voittoon (Tuominen-Hallenberg, 0-1).

EtVaSin voitto varmistui viimeistään kun seitsemännellä pöydällä Juha Patosalmi voitti onnistuneen avauksen jälkeen pelinsä Martti Karppista vastaan (Patosalmi-Karppinen, 1-0).

Loppunumerot 5-2 maalasi FM Johanna Paasikangas pelissään Jouko Äijälää vastaan, kun valkean tuntemus Semi-slaavin koukeroista osoittautui paremmaksi (Paasikangas-Äijälä, 1-0).

Voiton myötä EtVaS otti ansaitusti loppusijoituksissa paikan sarjataulukon keskikastissa. Gambiitti nousi ensi kaudeksi liigaan, ja LahS ja MatSK 3 hakevat vauhtia kakkosdivisioonasta.

kakkonen lahti

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: