EtVaS jatkoi vahvoja otteita liigassa sunnuntaina, vitosjoukkue päätti kauden hienoon tasapeliin

Liigassa pelit jatkuivat heti sunnuntaina. EtVaS sai vastaansa MatSK 2:n, ja voitti ottelun tyylikkäästi 6-0. Kolmosdivisioonassa vitosjoukkue päätti kautensa mainioon 2-2 tasapeliin X 2:ta vastaan. Voiton myötä EtVaS vahvisti asemiaan liigan keskivaiheilla ennen kauden päättävää kolmen pelin kierrosta.

SM-liiga

EtVaS – MatSK 2   6-0

Viikonlopun toisessa ottelussa EtVaSin vastaan asettui Matinkylän kakkosjoukkue. EtVaS osoittautui ennakko-odotusten mukaisesti selvästi vahvemmaksi, ja vei voiton maalein 6-0. Ykköspöydällä (Nazarova-Kanep, 0-1) peli alkoi sisilialaisen puolustuksen merkeissä. Keskipelin komplikaatioiden jälkeen musta oli selvästi paremmalla puolella ja onnistui puristamaan valkean aseman luovutuspisteeseen asti. Kakkospöydän pelissä (Sepp-Fraser, 1-0) valkea onnistui saamaan mustan ajatukset heti avauksessa solmuun, ja peli oli käytännössä selvä jo pian kymmenen siirron jälkeen. Kolmospöydällä (Wartiovaara-Rönkä, ½-½) pelattiin pitkälle valmisteltua vaihtoslaavia, joka pian kotikokkausten syömisen jälkeen päätyi rauhallisesti tasan. Nelospöydällä (Anttila-Aalto, 1-0) pyöriteltiin nappuloita pitkään keskipelissä kunnes valkea onnistui vähitellen hivuttamaan sotilaansa vastustamattomasti kohti kahdeksatta riviä.

20200209_120210

Vitospöydällä (Al Argha-Kokkila, 0-1) nähtiin erikoinen upseerien tanssi keskipelissä juuri ennen ajantarkistusta, jonka jälkeen laudalle jäi torni vastaan kaksi ratsua -loppupeli, jonka musta onnistui tornillaan ja vapaasotilaallaan kääntämään voitoksi. Kutospöydällä (Lindholm-Lehtivaara, 1-0) musta päästi valkean rikkomaan kuningasasemansa, ja lopulta valkea päätti pelin voitokseen tyylikkäällä Tg6-siirrolla. Seiskapöydän peli (Tolonen-Salo, ½-½) eteni varsin rauhallisissa ja asemallisissa merkeissä, ja päättyi lopulta ratkaisemattomaan. Viimeisellä pöydällä (Paasikangas-Tella-Rauramaa, 1-0) valkea vei Volgan hengessä mustalta sotilaita yksi toisensa jälkeen, ja lopulta valkea vei voiton mustan upseereiden jäätyä pahasti omilleen eri puolilla lautaa, ennen kuin ehti edes saada sotilasmassansa liikkeelle.

20200209_120030

Liiga 9.2.2020

Liigan muissa otteluissa JyS voitti VammSK:n 3-1 ja siirtyi sarjataulukossa kolmannelle sijalle. TammerSH vei pisteet selvästi KymS:in vieraana maalein 5-0 ja vahvisti asemiaan sarjataulukon piikkipaikalla. HSK avasi pistetilinsä 3-3 tasapelillä Aatosta vastaan. SalSK voitti SK Ninjan vierasottelussa 3-2, ja TuTS vei kärkikamppailussa pisteet MatSK:ilta niinikään 3-2. Ennen liigan päätösviikonlopun kolmea kierrosta kolmen kärki alkaa hahmottua, mutta ainakin MatSK, EtVaS ja SalSK ovat varmasti sitä mieltä että mitalien jakaminen on vielä turhan aikaista.

Liiga taulukko 9.2.2020

Viimeiset kolme kierrosta pelataan 13.-15.3. Shakkiareenalla. Kärkijoukkueista TammerSH kohtaa vielä MatSK:in, JyS:in ja SK Ninjan, joten mestaruuden tavoittelu on vielä työn ja tuskan takana. TuTS:in vastaan puolestaan asettuu Aatos, SalSK ja EtVaS, ja JyS:in vastustajina taas on SK Ninja, TammerSH ja MatSK. Sarjan kärkipäässä tulee varmasti olemaan vielä vauhtia ja vaarallisia tilanteita ennen kuin on aika jakaa mitalit. EtVaSin viimeiset vastustajat ovat SalSK, Aatos ja TuTS, joten matka mitaleille on vielä pitkä.

 

3. divisioona, lohko 3

Viitosjoukkue päätti sarjakauden mainioon 2-2 tasapeliin selvästi vahvempaa X 2:ta vastaan. Ykköspöydällä (Heino-Peltonen, ½-½) valkea saavutti hienon tasapelin selvästi kokeneempaa vastustajaa vastaan. Kakkospöydällä (Kimpiharju-Pham, 0-1) EtVaSin talvea piristänyt vieraamme Vietnamista avasi JSM-uransa hienolla voitolla! Kolmospöydällä (Patosalmi-Mäkelä, 0-1) valkea taisteli loppuun asti varsin mallikkaasti ja lähes tasapelin arvoisesti, kunnes pieni asemallinen epätarkkuus antoi mustalle tilaa murtautua valkean asemaan ja lopulta päästä voittavaan loppupeliin.

20200209_120134

3div 9.2.2020

3div taulukko 9.2.2020

IMG-20200209-WA0006

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: