Kaido Külaots Aeroflot Openin superyllättäjä

Suomalaisillekin tuttu, SM-liigassa SalSK:ia edustava virolainen GM Kaido Külaots (ELO 2542) järjesti kansainvälisen shakkivuoden toistaiseksi suurimman yllätyksen voittamalla kovatasoisen Aeroflot Open turnauksen Moskovassa huipputuloksella 7/9. Vastustajien keskivahvuus kovatasoisessa turnauksessa oli 2647, ja Külaotsin suoritusluku huikea 2873!

Tappiottomaan suoritukseen mahtui viisi voittoa, joista neljä mustilla. Külaotsin joutuivat tunnustamaan paremmakseen mm. GM Daniil Dubov (ELO 2703, maailman 41:s) ja GM Wei Yi (ELO 2733, maailman 21:s). Voiton myötä Külaotsille aukeaa paikka myös Dortmundin kahdeksan pelaajan superturnaukseen kesällä, missä vastaan asettuu maailman kärkipelaajat.

Täydelliset tulokset.

Turnauksen pelit.

Kulaots
Tässä asemassa maailman 21:nneksi rankattu Wei Yi luovutti pelin valkeilla.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: