7 nappulan loppupelitietokanta valmis

Kaikki (!) mahdolliset 7-nappulan (kuninkaat mukaan lukien) loppupelit on nyt täydellisesti analysoitu ja saatavilla nettipalveluna tai loppupelitietokantana (tablebase) omalle koneelle ladattavaksi. Mahdollisia laillisia 7 nappulan asemia on noin 424 tuhatta miljardia (!), ja jokaiselle on nyt laskettu lopullinen ”tuomio”. Tietokanta on onnistuttu puristamaan vaatimattomaan 18,4 teratavun tilaan, joten ehkäpä jo muutamien vuosien päästä se mahtuu kotikoneillekin. Vertailun vuoksi 6-nappulainen loppupelitietokanta vie tilaa noin 150 gigatavua, eli mahtuu helposti myös kotikoneelle.

tablebase

Yllä oleva asema on pisin mahdollinen loppupeli, joka päättyy pakottavasti voittoon. Musta aloittaa Tg4+, jonka jälkeen tarvitaan 517 (!) siirtoa kunnes valkea voittaa. Onnea yritykseen löytää nuo 517 siirtoa ja kaikki mahdolliset variaatiot!

Loppupelitietokanta (online ja offline versiot) löytyy Lichess.org -sivulta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: