Shakkiolympialaiset 2018 käynnissä

Vuoden 2018 shakkiolympialaiset pelataan Batumissa Georgiassa 24.9.2018 alkaen. Kilpailu pelataan nelihenkisin joukkuein 11 kierroksen vajaakierroskilpailuna.

Yleisessä sarjassa kärkisijoitettuna on USA (Caruana, So, Nakamura, Shankland, Robson, elokeskiarvo 2772). Toisena on Venäjä (Karjakin, Nepomniachtchi, Kramnik, Vitiugov, Jakovenko, elokeskiarvo 2764) ja kolmantena Kiina (Ding Liren, Yu Yangyi, Wei Yi, Bu Xiangzhi, Li Chao, elokeskiarvo 2756. Näiden lisäksi vahvoja joukkueita löytyy useita, mm. Azerbaidzan (mm. Mamedyarov), Intia (mm. Anand), Ukraina (mm. Ivanchuk), Ranska (mm. MVL), sekä Armenia (mm. Aronian). Pelaajien taso on todella kova, sillä maailmanlistan top 10:stä poissa on vain Magnus Carlsen, ja top 20:stä lisäksi Svidler ja Grischuk jotka eivät syystä tai toisesta tulleet valituiksi Venäjän joukkueeseen.

Suomea edustaa yleisessä sarjassa viisikko Nybäck, Karttunen, Agopov, Keinänen, Sipilä (elokeskiarvo 2475, alkusijoitus 53:s). Ensimmäisenä vastaan asettuu avauspäivänä Afganistan, jonka keskivahvuus on 1970.

Naisten sarjassa edustajina on joukkue Nazarova, Puuska, Dannenberg, Norlamo, Rinne (elokeskiarvo 1948, alkusijoitus 72:s). Ensimmäinen vastustaja on alkusijoitusten viimeinen Senegal, jolla ei ole tiedossa olevia vahvuuslukuja.

Pelit alkavat päivittäin Suomen aikaa klo 14:00, poislukien 29.9. joka on välipäivä. Päätöskierros 5.10. alkaa kello 10:00.

Kilpailun etenemistä voi seurata esimerkiksi chess24.com sivustolla, tai ChessBomb sivustolla.

Täydelliset tulokset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: