Mestareiden täyskierrosturnaus – 1. kierros

EtVaSin jo perinteinen Mestareiden täyskierrosturnaus käynnistyi perjantaina 13.5.2022 kolmessa ryhmässä 18 pelaajan voimin. Ensimmäinen kierros tarjoili heti mielenkiintoisia pelejä joista peräti seitsemän päättyi ”tulokseen”.

Ensimmäisen kierroksen pelit.

FM-ryhmä

Kovatasoisessa kärkiryhmässä valkeat olivat kaikissa peleissä vahvempia koko pisteen arvoisesti. KvM Kalle Kiik avasi pistetilin voittamalla FM Tommi Luukkosen hieman epätavallisen 1.f4 -avauksen myötä. Mustan upseerin uhraus keskipelissä ei tuonut toivottua tulosta, vaan valkea jäi selvästi paremmalle puolelle ja vei koko pisteen mukanaan. Nuori ukrainalainen FM Andrii Palchuk pelasi vakuuttavasti FM Jari Järvenpään kivimuuria vastaan ja onnistui ahdistamaan mustan kuninkaan lähes mattiin asti. KvM Joose Norri ja M Henri Torkkola päätyivät mielenkiintoiseen 6 vs. 5 sotilasloppupeliin, jossa valkea puski kylmästi sotilaitaan eteenpäin jolloin musta joutui toteamaan olevansa mahdottoman puolustustehtävän edessä.

M-ryhmä

M-ryhmän avausvoitto meni vahvasti pelanneelle Otto Räsäselle, joka pääsi yllättämään M Jere Lindholmin ranskalaisessa Tarraschin muunnelmassa, kun keskipelin taktiset käänteet osoittautuivat valkealle voittaviksi. Pelissä Ilkka Hartio – Lauri Bederdin musta sai kaksi kevyttä upseeria tornista ja voitti pelin nopeasti valkean kuninkaan jäätyä heikoksi. Ryhmän kolmannessa pelissä Per Ertbjerg ja FM Johanna Paasikangas tasasivat pisteen vauhdikkaan pelin päätteeksi asemassa jossa epäilemättä olisi voinut olla vielä paljon pelattavaa puolin ja toisin.

A-ryhmä

A-ryhmässä Sarabella Norlamo käänsi valkeilla asemallisen etunsa sotilaan eduksi, eikä mustilla pelannut Pavel Khanov onnistunut sekoittamaan peliä riittävästi jotta valkealla olisi ollut erehtymisen mahdollisuuksia syntyneessä torniloppupelissä. Eino Pölkki sortui muutamaan taktiseen virheeseen pelissään FM Jorma Kekkiä vastaan mustan viedessä lopulta koko pisteen. Nuoret Aku Salonen ja Heljä Lehtinen pelasivat pitkää torniloppupeliä jossa sovittiin lopulta tasapelistä asemassa joka lienee mustalle voittava.

Toinen kierros käynnistyy lauantaina klo 10:00, mielenkiintoisena kärkipelinä tarjolla FM Andrii Palchuk vastaan KvM Joose Norri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: