Carlsen, Caruana ja Aronian jakavat voiton Sinquefield Cupissa

Dramaattisten vaiheiden jälkeen vuoden 2018 Sinquefield Cupissa St. Louisissa päädyttiin kolmen pelaajan tasapeliin ja jaettuun mestaruuteen. Caruana pelasi viimeisellä kierroksella nopean tasapelin Wesley Son kanssa, ja nousi 5.5/9 pisteeseen. Aronian pelasi rohkeaa hyökkäyspeliä Grischukia vastaan, ja sai palkinnoksi lopulta voiton nousten myös 5.5/9 pisteeseen. Hetken näytti siltä että nämä kaksi kohtaisivat playoff peleissä, kunnes Carlsen onnistui vääntämään voiton Nakamurasta loppupelissä joka pitkään näytti lähes kuolleelta tasapeliltä, ja nousi kolmanneksi pelaajaksi 5.5 pisteeseen. Koska kaikki mahdolliset vertailut pelaajien välillä oli tasan, olisi sääntöjen mukaan kaksi playoffiin osallistujaa valittu arvalla. Pelaajat vastustivat tätä ideaa ja toivoivat joko kolmenkeskistä playoffia tai mestaruuden jakamista. Lopulta päädyttiin ratkaisuun jossa kaikki kolme julistettiin vuoden 2018 Sinquefield cupin mestareiksi.

Carlsen-Nakamura
Tästä asemasta Carlsen onnistui voittamaan valkeilla!

Mestaruuden ohella pelissä oli Grand Chess Tourin finaalipaikat Lontooseen. Nakamura, Aronian ja MVL varmistivat paikkansa neljän parhaan joukossa, mutta Carlsenin viime hetken voitto johti siihen että Caruana ja So päätyivät tasapisteisiin ja pelaavat vielä erillisen playoffin neljännestä paikasta Lontoon finaalissa.

Grand Chess Tour 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: